Wat bieden we aan?

FabLab Zottegem is een plaats waar studenten en het brede publiek dingen kunnen maken.

Heb je zelf een ideetje (zie things we make), wil je een project of prototype uitwerken, wij helpen je hier graag mee.
In ons FabLab hebben we verschillende machines (http://fablab-zottegem.be/machines/) en experts om je project vorm te geven.

Heb je interesse in de werking van het FabLab en wil je de machines zoals een 3D-printer en lasercutter aan het werk zien, breng dan zeker eens een bezoekje. Iedereen is welkom tijdens onze openingsuren.

Openingsuren

Tijdens de lesuren staat ons fablab ter beschikking van onze leerlingen. Het leeft ook volgens het ritme van het schooljaar en blijft tijdens de schoolvakanties dus dicht.

Buiten de lesuren is het fablab open voor iedereen, elke dinsdag vanaf 16.15 tot 18.15 uur en elke zaterdag van 9 tot 12 uur.

Kostprijs

We hebben verschillende materialen (karton, hout, kunststof, kleeffilm,…) in voorraad om te verwerken. Je betaalt enkel het materiaal dat je verbruikt en een kleine bijdrage voor het gebruik/onderhoud van de machine(s). Eigen verbruiksmateriaal verwerken is enkel mogelijk na goedkeuring van de fablab-verantwoordelijken.

 • Kosten lasercutter: snijden en graveren kost € 1/minuut, rastergraveren kost € 0,50/minuut.
  Deze prijs is exclusief het verbruikte materiaal.
 • Kosten 3D-printer: € 0,25/gram verbruikte PLA.
 • Vinyl stickers uitsnijden: € 1/10 cm x 60 cm (we hebben verschillende kleuren folie op rollen van 60 cm)

Het gebruik van gereedschap en instrumenten in het FabLab (o.a. Arduino, Littlebits, laptops, …) om je project uit te werken is volledig gratis. Je hebt enkel kosten als je iets maakt dat je nadien mee naar huis neemt.

Korting en voordeel

Abonnement

Kom je vaak werken met de machines in ons FabLab? Dan is een abonnementsformule misschien iets voor jou. De kostprijs van een abonnement voor één jaar bedraagt € 100. De geldigheidsperiode gaat in op de dag van betaling.

Studenten jonger dan 25 jaar kunnen op vertoon van een studentenkaart een jaarabonnement nemen voor € 50.

Voordelen als abonnee?

 • Bij het laseren betalen abonnees de helft van de standaard prijs/minuut (Deze korting geldt evenwel enkel voor jouw persoonlijke projecten). De materiaalkost blijft onveranderd.
 • Bij 3D-printen betaal je slechts € 0,20/gram materiaalkost.
 • Je kan de gewenste machine(s) online reserveren via de contactpagina op fablab-zottegem.be. Zo ben je zeker dat ze beschikbaar is als je langskomt.

Leerlingen van het K.A. Zottegem en personeelsleden van Scholengroep 20

 • Alle personeelsleden van Scholengroep 20 kunnen een jaarabonnement nemen voor € 50.
 • Leerlingen van het KAZ betalen voor het laseren sowieso de helft van de standaard prijs. Ook voor het 3D-printen betalen de leerlingen dezelfde prijs als een abonnee (€ 0,20/gram).
 • Leerkrachten van het K.A. Zottegem mogen voor educatieve doeleinden de machines van het FabLab gratis gebruiken.
 • Verbruiksmateriaal wordt door iedereen aan dezelfde prijs vergoed.

 

Vraag je abonnement aan via deze link.